Przepis na Babeczki z płynną czekoladą

Składniki na babeczki z płynną czekoladą:

  • Cukier puder
  • 50g cukru
  • 60g masła
  • 150g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • 1 żółtko
  • 2 całe jajka

babeczki z płynną czekoladą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki zanurzone w płynnej czekoladzie: Połamaną czekoladę włożyć do szklanej miseczki. Umieść miskę na garnku z bulgoczącą wodą, aby upłynnić czekoladę pod prysznicem wodnym. Dokładnie wtedy, gdy czekolada będzie płynna, dodać delikatną pastę i dokładnie zmiksować. Pozostaw miskę do ostygnięcia po wyjęciu jej z garnka. W drugiej, większej misce rozbij jajka i ich żółtka. Blenderem zmiksować cukier. Wymieszaj mieszankę mąki cynamonowej z ubitymi jajkami, ciągle mieszając, dodając schłodzoną czekoladę i masło. Wczesne przesianie mąki przez sito jest idealne. Planujemy dania z błota, które można podzielić na dwie większe porcje lub cztery mniejsze. Przed rozłożeniem posyp naczynia cukrem pudrem. Masę czekoladową przenosi się do naczyń. Umieść naczynia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, który jest cieplejszy w górnej i dolnej części. Zaplanuj na około dziesięć minut (najlepiej, gdy babeczki zostaną usunięte z grilla zaraz po zastygnięciu wierzchów). W zależności od wielkości naczyń do pieczenia czas pieczenia będzie się zmieniał. Jeśli nie będziemy podgrzewać babeczek przez naprawdę długi czas, ich płynna społeczność się nie ukształtuje; Mimo to nadal będą pyszne. Upieczone gorące babeczki układamy na talerzach i posypujemy cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *