Przepis na Babeczki z rabarbarem i kruszonką

Prościutkie i przepyszne

babeczki z rabarbarem i kruszonką – lista składników:

  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanki mleka
  • 50 g masła
  • 16g cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • Ponadto:
  • Na kruszonkę:
  • 250 g mąki
  • 2 jajek
  • 3 gałązki rabarbaru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru

babeczki z rabarbarem i kruszonką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. W jednej misce połącz suche i mokre wiórki, takie jak mleko, jajka i olej. Łączymy się z nimi bez problemu. Wykorzystaj bieżnię od tego punktu do przodu, aby na krótko połączyć suche i mokre mocowanie. Do ciasta dodać umyty, pokrojony w kostkę i obrany rabarbar. Po prostu zamieszaj. Na patelni do ciastek, która została przymocowana silikonowymi papierowymi kubeczkami, napełnij każdy do 66%. Na kruszonkę składniki zmieszano razem w robocie kuchennym; Możesz także użyć palców do ułożenia wszystkiego. Posypać kruszonką babeczki i piec w temperaturze od 185 do 190 stopni Celsjusza przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *