Przepis na Babeczki z tuńczykiem 2

babeczki z tuńczykiem – lista składników:

  • 1/2 papryki
  • 1 ogórek
  • majonez
  • Ciasto:
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko
  • 1/3 kostki masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypta soli
  • jogurt
  • Farsz:
  • 1/2 szklanki mąki
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

babeczki z tuńczykiem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Herbatniki rybne 2 Masuj mieszaninę i schładzaj przez 30 minut w lodówce. Rybę odcedzamy, rozgniatamy widelcem, paprykę i ogórki kroimy w minimalistyczne trójwymiarowe kształty, mieszamy, dodajemy kukurydzę z puszki, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez i jogurt (tyle, żeby farsz nie był zbyt szczupły). Podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Formy wyłożyć mieszanką (nie smarować foremek). Pamiętaj, aby przed podaniem dokładnie wymieszać farsz z babeczkami, ponieważ jeśli dodasz je za wcześnie, babeczki zmiękną i rozpadną się po kilku minutach. Po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *