Przepis na Babeczki z winogronami

Składniki na babeczki z winogronami:

  • 4 łyżki stopionego masła
  • szczypta soli
  • 40 dag kolorowych winogron
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • papierowe foremki do muffinek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • masło do posmarowania foremek
  • 1 szkl. maślanki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka

babeczki z winogronami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Winogrona należy usunąć z gałązek po ich oczyszczeniu i wysuszeniu. Podziel na pół, a następnie użyj widelca, aby usunąć nasiona. Mąkę, proszek do pieczenia i sól łączymy przez przesianie. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. 2 Wmieszać maślankę, gdy masa będzie lekka i wełniana. Ubij, a następnie w tym momencie dodaj mąkę z dodatkowymi mocowaniami w segmentach. Po tym czasie polać zmiękczoną margaryną. Dodaje się cytrynę i winogrona. Masę wymieszać łyżką. W puszkach na rolki umieszcza się trzy papierowe kubki wzmacniające. Margaryna spełni swoje zadanie. Napełnij foremki odtwarzaczem do 66%. Umieścić w nagrzanym piekarniku 180 stopni. Zaplanuj około trzydziestu minut. źródło: Tini


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *