Przepis na Ciasteczka kajmakowe

po świętach została mi puszka kajmaku i nie bardzo wiedziałam jak ją wykorzystać … te ciasteczka są po prostu rewelacyjne. Mięciutkie, aromatyczne, rozpływające się w ustach mmmm w sam raz do kawy, gorącej herbaty lub mleka 🙂

ciasteczka kajmakowe – składniki:

  • masło zimne 20 dag
  • masa kajmakowa (u mnie czekoladowa) 38-40 dag
  • mąka pszenna 2,5 szkl.
  • kawałki czekolady lub groszki czekoladowe ok. 10 – 15 dag
  • soda oczyszczona 1,5 łyżeczki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • jajko 2

ciasteczka kajmakowe Przygotowanie

Zobacz również: ciasteczka kolorowe


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *