Przepis na Cienkie, ażurowe naleśniki. Jak gotować naleśniki?

Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia naleśniki. Naleśniki są cienkie, delikatne i ażurowe. Polecam gotowanie!

ażurowe naleśniki – składniki:

  • olej roślinny – 1 łyżka
  • soda – 1/2 łyżeczki
  • wrząca woda – 200 ml
  • kefir – 250 ml
  • Sól
  • jajko – 2 szt.
  • mąka – 150 g
  • cukier – 2 łyżeczki

ażurowe naleśniki Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

1 W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i jajka, a następnie stopniowo dodawaj do ciasta mleko. Krem powinien być dokładnie wmieszany do wymieszanego pałkarza, co nie mniej ważne. Ciasto odstawić na około 60 minut w ciepłe miejsce. 2 W tej chwili równomiernie rozprowadź ograniczoną ilość oleju na całej patelni, podgrzewając ją. Smaż naleśniki z obu stron, aż będą błyszczące z obu stron, umieszczając kawałki hittera w gorącym oleju. Podawaj z wybranymi dodatkami. Weź udział w swoim posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *