Przepis na Cytrynowe babeczki koszyczki z jajeczkami

cytrynowe babeczki – składniki:

  • szczypta soli
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • czekolady
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 serek kremowy ( 200 g )
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • 100 g masła
  • sok z polowy cytryny
  • czekoladowe mini jajeczka
  • 100 g białej
  • skorka otarta z jednej cytryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • ziemniaczanej
  • 9 patyczków gum o smaku coli
  • pszennej

cytrynowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z cytrynowymi pojemnikami i jajkami Rozpuść margarynę na patelni i pozwól jej ostygnąć. Jajka ubić na puszystą masę z odrobiną cukru i szczyptą soli. Do ubitych jaj stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie delikatnie połączyć schłodzone, stopione masło i sok z cytryny. Przed wlaniem ciasta do papilotek, które zostały umieszczone w foremce na babeczki, dokładnie je wymieszaj. Rozpuść białą czekoladę w większym garnku z wodą w rondlu. Piecz babeczki przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Za pomocą miksera ubij ser w misce, a następnie stopniowo dodawaj roztopioną czekoladę. Zmiksuj, aby zestalić skrawki i uformować gładki krem. Po ostygnięciu babeczek przełóż je do ładnych, większych papierowych kubeczków. Umieść krem na środku, robiąc po bokach otwory wielkości gumy do żucia. Patyczki wykonane z gumy są osadzane w otworach po pokrojeniu na odpowiednią długość. Na koniec posyp krem czekoladowymi jajkami. Ciesz się posiłkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *