Przepis na Czekoladowe babeczki z bezą

Składniki na babeczki z bezą:

  • forma do muffinek z 12 wgłębieniami
  • ugotowanych czerwonych buraków 150 ml oleju (np. słonecznikowego)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • 200 g obranych
  • 150 g mąki
  • 12 papierowych papilotek (o średnicy 5 cm)
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 całe jajka + 1 białko
  • barwnik spożywczy
  • pół łyżeczki soku cytrynowego czerwony
  • 60 g kakao
  • 200 g + 70 g cukru
  • 1 łyżka konfitury z czerwonych porzeczek
  • papier do pieczenia

babeczki z bezą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Formę na muffiny z 12 wnękami wyłożyć papierowymi kubeczkami. Temperatura piekarnika powinna wynosić 175°C. Zmiksuj buraki po pokrojeniu na bloki. Dodać olej i zmiksować na gładką masę. Za pomocą blendera połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia, odrobinę soli, 200 gramów cukru i cukier waniliowy z jajkami. Dołącz do masy buraków. 2 Napełnij naczynie na herbatniki biszkoptem. Włożyć to do piekarnika. Babeczki można upiec w 20-25 minut. W strukturze odczekaj dziesięć minut, aby ostygło. Od tego momentu eliminuj je ostrożnie i czekaj, aż całkowicie ostygną. 3: Piekarnik powinien być nagrzany do 100°C. Na talerzu należy położyć papier do pieczenia. Za pomocą blendera stopniowo dodawaj do białek 70 g cukru. Zmiksuj sok z cytryny na sztywną, lśniącą pianę. Jeśli chcesz, aby bezy były różowe, dodaj trochę barwnika spożywczego. 4 Zastąp bezę workiem lejkowym. Wyciśnij 12 małych rozetek z blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (patrz zdjęcie). Po godzinnym suszeniu w piecu, następnie wyłączamy piekarnik, niepostrzeżenie otwieramy drzwiczki i zostawiamy bezy w środku na dodatkowe 30 minut. Pocierać dżem, podgrzewając go. Dżem nakładamy na każdą babeczkę i zakrywamy dolną część każdej bezy. Źródło: Twój projekt


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *