Przepis na Czekoladowe babeczki z kremem

babeczki z kremem – składniki:

  • cukier waniliowy mały
  • 2 jajka
  • 300 g mąki
  • 170 ml mleka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 140 g masła lub dobrej margaryny
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżki kakao
  • 165 g cukru
  • 250 g nutelli
  • Składniki na 12 babeczek:
  • 150 g mlecznej czekolady( u mnie 100 g mlecznej i 50 g gorzkiej)

babeczki z kremem Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki w podwójnej czekoladzie: Każdy rodzaj czekolady posiekać. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia z cukrem. W innej misce połącz jajka, śmietanę, mleko i olej. Następnie, przed dodaniem posiekanej czekolady, wymieszaj wszystko w obu miskach. Napełnij odtwarzacz do dwóch trzecich wysokości i wyłóż foremki z herbatnikami wkładkami. Poświęć około 20 minut na przygotowanie. w 180°C, ostudzić. Krem: Skondensować czekoladę na parze i ostudzić. Śmietanę i serek zmiksować z cukrem pudrem i ostudzoną płynną czekoladą na gładką masę. Biszkopty ozdobić gotowym kremem posypką czekoladową. Weź udział w swoim posiłku 🙂 co więcej, nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *