Przepis na Domowe muffinki

domowe muffinki – składniki:

  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • tabliczka czekolady (pokruszona jak najdrobniej)
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki posiekanych suszonych owoców (śliwki
  • 2,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 100 g rozpuszczonego masła

domowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Spersonalizowane ciastka Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Fahrenheita. W misce połącz wszystkie suche składniki na bułki – mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wiórki czekoladowe i brud, który został posiekany i wysuszony. Połącz mleko, jajka i roztopione masło w innej misce. Składniki na obie potrawy energicznie mieszamy. Wypełnij biszkoptowe foremki lub foremki do babeczek. Przygotuj się na dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut, podgrzewając brojler.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *