Przepis na Faszerowane naleśniki

Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym skąpane w sosie pomidorowym posypane serem mozzarella

faszerowane naleśniki – lista składników:

  • Papryka czerwona
  • Zioła prowansalskie
  • 2 szkl.mąki 1 szkl.wody mineralnej 1 szkl.mleka 2 jajka szczypta soli odrobina oleju
  • Cebula
  • 100 dag zmielonego mięsa wołowego
  • puszka pomidorów
  • 30 dag sera mozzarella
  • Oliwa z oliwek
  • 500 dag pieczarek

faszerowane naleśniki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Wodę mineralną (gazowaną) wymieszać z mlekiem i jajkami, następnie dodać mąkę i szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić odtwarzacz. 2 Na patelni podsmażamy na oliwie z oliwek mieloną wołowinę, pieczarki, cebulę i czerwoną paprykę. 3 Podsmaż naleśniki z odrobiną oleju w pojemniku, podczas gdy w innym naczyniu podsmaż pokrojone pomidory z puszki. 4 Nałóż warstwę i zwiń smażony naleśnik. 5 Umieść gorące bułeczki i farsz w naczyniu żaroodpornym, a następnie połóż na nich smażone pomidory, mieloną mozzarellę, cheddar i aromaty. 6 Piecz frytki przez około 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *