Przepis na Fit babeczki z fasoli

Fit babeczki z fasoli to idealny deser, który możemy upiec nie tylko na święta wielkanocne! Z polewą i posypane suszonymi owocami.

Składniki na babeczki z fasoli:

  • 2 łyżeczka
  • 1,5 łyżka
  • 3 łyżka
  • 1 łyżeczka
  • fasola
  • proszek do pieczenia
  • banan
  • kakao
  • olej kokosowy
  • ksylitol/ miód (więcej)

babeczki z fasoli Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Banan, łyżeczka proszku do pieczenia, dwie łyżki ksylitolu (można też użyć miodu), dwie łyżki kakao i jajko to składniki, z których można zrobić babeczki. W blenderze zmiksuj wszystko na gładką masę. Użyłam tłuczka do ziemniaków i wszystko rozgniotłam… mieszanka też się udała 😉 Wypełnij kształt i zaplanuj na około 40-45 minut. Gotową polewę możemy nakładać po ostygnięciu babeczek: Składniki o niskiej mocy, takie jak miód, łyżka kakao, olej kokosowy i odrobina wody są stare. Spodziewamy się lekkiego ochłodzenia lukru. Stosowane są babeczki z wzorami. Suszone morele, jagody goji, orzechy lub rodzynki można posypać po wierzchu. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *