Przepis na gofry biszkoptowe

Delikatne rozpływające się w ustach gofry biszkoptowe – wyśmienicie smakują same lub z bitą śmietaną i ulubionymi owocami.

gofry biszkoptowe – lista składników:

  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 10 dag stopionego masła
  • ziarna z laski wanilii lub kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • 5 białek
  • 5 żółtek
  • na około 10 gofrów:
  • pół szklanki mąki pszennej typ 405

gofry biszkoptowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cukier nas sztywnieje. 2. Dodając żółtka, dalej ubijaj pianę. 3. Schłodzone masło delikatnie wmieszać w piankę silikonową szpatułką lub łyżką. Dodaje się wanilię i przesianą mąkę. Po prostu zamieszaj. 4. Łyżką wlej ciasto do podgrzanej foremki na gofry. Czas nagrzewania gofrownicy zmienia się od 3 do 5 minut. Prezentuj z ulubionymi dodatkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *