Przepis na Indyjskie pączki

Kolejna nasza propozycja pączków. Jest to tradycyjny deser indyjski…mleczne pączki w syropie z kardamonem. Jest to oczywiście uproszczona wersja. W oryginale powinny być z serem khoya, moczone w wodzie różanej z szafranem i kardamonem:)

Składniki na indyjskie pączki:

  • 100 ml wody,
  • 2 łyżeczki mąki,
  • szczypta soli,
  • 5 łyżek mleka,
  • 2 dkg zmielonych pistacji,
  • 10 dkg mleka w proszku,
  • olej,
  • 1/2 kg cukru,
  • ziarna kardamonu

indyjskie pączki Przygotowanie

Zobacz również: inna receptura

Dodać mąkę, sól i mleko w proszku. Uwzględnij mleko i pistacje. Zrobić ciasto. Zrób małe kulki. Głęboko smaż kulki na oleju, aż będą błyszcząco brązowe, a następnie przełóż je na papierowy ręcznik. 2 Doprowadź syrop do wrzenia i dodaj kardamon, cukier i wodę. Zmniejsz intensywność. Podgrzewaj pączki przez pięć minut w syropie. kanał z sitkiem. Weź udział w posiłku…


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *