Przepis na jabłkowe naleśniki z rodzynkami

jabłkowe naleśniki – składniki:

  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • polewa
  • 10 dag rodzynek
  • odrobina soli
  • 2,5 szklanki mleka
  • skórka z pomarańczy
  • 1 kg jabłek
  • 7 dag orzechów
  • 1 szklanka mąki

jabłkowe naleśniki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Ciepłe bułeczki z rodzynkami i jabłkami Obrać jabłka i usunąć środki. Pokrój go na małe kawałki i umieść w garnku. Gotując owoce na małym ogniu, aż się rozgotują, w razie potrzeby dodaj niewielką ilość wody. 2. Dodaj rodzynki, orzechy, cukier i wanilię. Skonsoliduj oba. 3. Przygotuj ciasto na naleśniki. z mąką, solą, mlekiem i jajkami. Gotowe ciasto odstawić na dwadzieścia minut. Przygotuj naleśniki. Każdą zawinąć w rulon i nadziać farszem jabłkowym. Po ustawieniu mocowania rozprowadź je na klapach. 5. Dodaj pasek pomarańczy na górę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *