Przepis na Jarmużowo-szpinakowe babeczki

szpinakowe babeczki – lista składników:

  • 50 g sera
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 100 g mrożonego jarmużu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 10 kostek mrożonego szpinaku
  • sól
  • 1 ząbek czosnku

szpinakowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: naleśniki szpinakowe

Roladki z jarmużu i szpinaku Znajdź jarmuż i szpinak w durszlaku, w idealnej chwili obecnej na świecie, z celem, który kieruje. Następnego dnia obrany i drobno posiekany czosnek smażymy na oleju przez kilka minut. Następnie połącz rozmrożony jarmuż i szpinak i smaż je razem przez około pięć minut. Podczas oczekiwania drobno posiekaj żółty ser. Dodać cheddar i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i mieszać, aż cheddar się rozpuści. Pozwalamy mu chwilę ostygnąć. Następnie w tym momencie dodać mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Przed włożeniem ciasta do foremek na babeczki dokładnie je wymieszaj, tak aby zrównało się z krawędzią foremki. W 200 stopniach piec przez 30 minut w piekarniku. Ciesz się posiłkiem. Przepis na 6 sztuk.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *