Przepis na Jesienna owsianka

Owsianka jest chrupiąca, słodka i zdrowa. Gruszka, cynamon i orzechy – czego chcieć więcej jesienną porą.

jesienna owsianka – składniki:

  • • 15og jogurtu naturalnego,
  • • 1 szklanka wody,
  • • 1 gruszka,
  • • 30g płatków owsianych,
  • • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego, syropu z agawy (do smaku),
  • • Duża szczypta cynamonu,
  • • 2 orzechy (czuli 4 połówki orzecha),

jesienna owsianka Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

oddzielone kawałki i nasiona Gruszek nie należy obierać ze skórki. W jednym z czterech odcinków wykonano cienkie nacięcia. Umieść nadmiar trzech części w grubych otworach tarki. W naczyniu podgrzej szklankę wody z ewentualnym efektem bulgotania. Oferuj płatki zbożowe. Kawałki należy gotować przez dwie lub trzy minuty, aż zgęstnieją. Po wyeliminowaniu płatków pozostaw je na krótko w intensywności. Od tego momentu blendujemy je z jogurtem i tartą gruszką. Umieść płatki w misce. Na płatkach owsianych ułóż orzechy i kawałki gruszek. Posyp trochę cynamonu miodem, agawą i syropem klonowym, zanim wszystko wylejesz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *