Przepis na Kruche babeczki z czereśniami

babeczki z czereśniami – składniki:

  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • pszennej
  • 300 ml mleka
  • 1/3 szkl. cukru pudru
  • świeże czereśnie
  • 1 cukier cytrynowy
  • 50 g masła
  • 1 żółtko
  • dżem czereśniowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 100 g masła
  • ok. 1 szkl. mąki

babeczki z czereśniami Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Kruche bułeczki wiśniowe Etap 1: Mąkę przesiać do miski. Dodaj zimną margarynę. Ubij żółtko, dodaj cukier puder i cukier cytrynowy, a następnie wlej śmietankę. Ciasto należy szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić przez około dwie godziny. Schłodzonym ciastem należy wypełnić foremki na babeczki, wcześniej posypane mąką i wysmarowane masłem. Babeczki należy podgrzewać w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawić ciastka do ostygnięcia. W 300 mililitrach mleka wymieszaj budyń z cukrem i dodaj około 100 mililitrów mleka. Podgrzej dodatkowe 200 mililitrów mleka. Gotowanie budyniu we wrzącym mleku do zgęstnienia wymaga ciągłego mieszania. Pozwól budyniu ostygnąć. Połącz delikatną margarynę i chłodny budyń. Na dno babeczek nałożyć łyżeczkę dżemu. Użyj strzykawki, aby nałożyć krem na dżem, jeśli to możliwe. Babeczki powinny być udekorowane wzorem świeżych wiśni. Po schłodzeniu w lodówce podawaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *