Przepis na Kruche babeczki z karmelem

Przepyszne, kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim.

kruche babeczki z karmelem – składniki:

  • 60 g cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 250 g mąki
  • szczypta soli
  • połówki orzechów włoskich do dekoracji
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 80 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 125 g zimnego masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka wody
  • Karmel:
  • 1 łyżka masła

kruche babeczki z karmelem Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Po manipulowaniu składnikami ciasta należy je schłodzić przez 60 minut. Mieszaninę należy następnie podzielić na mniejsze kawałki. Użyłem dziś typowej rolki. Przygotuj na około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 2 Ugotować orzechy włoskie na patelni na obiad: Orzechy włożyłam do teflonowego pojemnika, ustawiłam temperaturę, wymieszałam i podgrzałam, aż zaczęła się oddzielać skórka. Zachowaj ostrożność, aby nie połknąć. Po ułożeniu orzechów na papierze do pieczenia odczekaj chwilę, aż ostygną. 3 Wymieszać razem pięć łyżek mleka i skrobi ziemniaczanej. Aby uniknąć problemów, naprawdę chcesz uważnie to zrobić. Chłodzenie mleka jest bardzo ważne. Końcówką dodać dwie łyżki cukru. Do garnka o bardzo grubym dnie wlej łyżeczkę wody. Karmelizację cukru pozostawiono. Staraj się nie mieszać; zasadniczo trzymaj się, aż cukier będzie idealnie ułożony. Po włączeniu masła dodać mleko. Mieszaj, aż mleko całkowicie rozpuści karmel. Po dodaniu skrobi zmieszanej z mlekiem gotowanie powinno się zatrzymać. 4 Kruche babeczki rozsmarować karmelowym nadzieniem i na środku ułożyć połówkę orzecha włoskiego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *