Przepis na Kruche babeczki z konfiturą wiśniową

Kwaśne wiśnie połączone ze słodkim ciastem kruchym , przypudrowane cukrem pudrem.

babeczki z konfiturą – lista składników:

  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Przepis na około 15 sztuk.
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • 1 żółtko
  • konfitura wiśniowa
  • kandyzowane wiśnie
  • Ciasto kruche :
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cukier puder

babeczki z konfiturą Jak przygotować

Zobacz koniecznie: płaskie babeczki

1. Ciasto: Dodać jajka, margarynę, cukier i mąkę do miski blendera i krótko zmiksować. Owiń mieszankę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut. 2. Podziel ciasto na dwie części. Przed wyniesieniem schłodzonej mieszanki i pokrojeniem jej w kształty, napełnij formę ciastem i dżemem. Od tego momentu wykonaj drugą część mieszanki, użyj formy, aby ją wyjąć, przykryj babeczkę i odetnij najwyższy punkt babeczki, delikatnie ściskając krawędzie, aby dżem nie wylał się podczas przygotowywania . 3. Babeczki pieczemy 15 minut w 190 stopniach. Udekorować kandyzowanymi wiśniami i po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *