Przepis na Kruche babeczki z mascarpone i owocami

Kruche, delikatne i rozpływające się w ustach…mniam

kruche babeczki z mascarpone – składniki:

  • 400 g śmietana 30%
  • 4 żółtka
  • Szczypta soli
  • 600g mąki
  • 400g masła
  • Cukier puder
  • Kruche babeczki napelnione konfiturą z czerwonej porzeczki lub jagodową z masą z mascarpone.. Uzupełnieniem są owoce i kwiatki.. Pycha…
  • 200 g mascarpone
  • Kruche babeczki (14szt):
  • 200 g cukru pudru
  • Masa :

kruche babeczki z mascarpone Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

1. Piekarnik powinien być nagrzany do 200 stopni. Mąkę przesiewam przez sitko. Dodaj żółtka, zimne masło, cukier i sól. Ciasto mieszam ręcznie. Wkładam do woreczka i przechowuję około 20 minut w lodówce. Rozłóż foremki i użyj ich do smarowania. Użyj ciasta podzielonego na 14 kulek, aby wypełnić foremki. Robię dziurki widelcem. Ciasto przykryłam folią aluminiową i posypałam fasolą, aby babeczki zachowały kształt. Zdejmij folię po podgrzaniu przez około 12 minut i gotuj przez około 3 minuty, aż lekko się błyszczą. Po wyjęciu z pieca ostudzić na kratce bez formowania foremek. Masa: W czasie ubijania śmietanki dodaję cukier. Po chwili miksowania dodać ser. Łyżką łączymy wszystko w jedno. Masę przekładam do tortownicy i masą napełniam babeczki. Udekoruj jak chcesz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *