Przepis na Kruche babeczki z nutellą i bezą orzechową

Składniki na kruche babeczki z nutellą:

  • 10 dag białka
  • szczypta soli
  • krem typu nutella
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • 6 dag cukru pudru
  • 15 dag orzechów
  • cytryny
  • gotowa polewa czekoladowa
  • 1 żółtko
  • 25 dag mąki
  • troszkę startej skórki z cytryny
  • 20 dag cukru pudru

kruche babeczki z nutellą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: szwedzkie naleśniki

Twarde bułki z nutellą i bezą orzechową Plan mieszanki: Margarynę, cukier puder i żółtko zmiksować na puszystą masę. Posortuj mąkę. Nałóż ubitą mieszankę na mąkę, szybko ugniataj ciasto, a następnie, w tym momencie, dodaj sok z cytryny i zing i ponownie rozmasuj miksturę. Następnie użyj go do wyłożenia metalowych foremek na babeczki i rozwałkuj na grubość od 3 do 5 mm. Do każdej babeczki włożyć około pół łyżeczki nitelli. Gotowość bezy: Gdy białka się zesztywniają, dodajemy cukier puder. Delikatnie wmieszaj mąkę i mielone orzechy do masy. Foremki do ciast napełnij bezą orzechową. Babeczki pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni. Delikatnie wyeliminuj kształt, gdy jest gorący. Odstawić do ostygnięcia i udekorować polewą czekoladową przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *