Przepis na Kruche ciasteczka pistacjowe

Składniki na ciasteczka pistacjowe:

  • 150 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g mielonych niesolonych pistacji
  • pszennej
  • 3 żółtka

ciasteczka pistacjowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Kruche ciasteczka pistacjowe powstają z połączenia cukru pudru i miękkiego masła. Następnie, w tym momencie, powoli dodawaj kolejno każde żółtko. Tak przygotowana masa powinna teraz zawierać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i drobno posiekane pistacje. Po schłodzeniu przygotowanego ciasta przez 60 minut, wykonaj je skromnie i wytnij smakołyki. Tak przygotowane smakołyki pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 20 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *