Przepis na Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

lekkie babeczki – lista składników:

  • dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny
  • 3,5 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • słodzik
  • 4 jajka
  • aromat czekoladowy
  • 150g jogurtu
  • 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej

lekkie babeczki Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna receptura

Jogurt, skrobia i ziarna są używane do robienia babeczek z lekką czekoladą i jogurtem. Do masy utrzeć proszek i cukier, dodać aromat i jeszcze raz zmiksować. Z odrobiną soli delikatnie wymieszaj białka z mieszanką, aż będą sztywne. Wypełnij foremki masą. Udekoruj żurawiną na wierzchu. Babeczki pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *