Przepis na Majo.-śmiet. sos czosnkowy na zimno

Składniki na sos czosnkowy na zimno:

  • 2 jaja na twardo;
  • 1 łyżka świeżego utartego lub ¼ łyżeczki mielonego imbiru
  • 100ml majonezu;
  • pieprzu
  • sól
  • 50ml śmietany
  • po 1 łyżeczce świeżo posiekanych bardzo drobno (!!): bazylii
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego zielonego
  • 10-15 ząbków czosnku

sos czosnkowy na zimno Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Majo.-Śmierć. Sos z zimnym czosnkiem Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko razem wymieszać z jogurtem lub śmietaną. Posolić majonez przed dodaniem. Pozostaw do ostygnięcia na około dwie godziny. Uwzględnij wędliny, krewetki i ryby. Równie wspaniale smakuje z zimnym gotowaniem i fondue.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *