Przepis na Makaronowe babeczki z brokułami

Świetnie prezentują się na domowych imprezach. Szybko znikają z talerza.

Składniki na babeczki z brokułami:

  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 3 jaja
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki makaronu nitki
  • 1 brokuł
  • 100 g sera topionego

babeczki z brokułami Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Posmaruj masłem foremki do muffinek, aby je pokryć. Po ugotowaniu makaronu odcedzamy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuły podzielić na 12 części i gotować w osolonej, wrzącej wodzie przez 2 minuty. 2. Doprawić do smaku mieszanką jajek, sera cheddar i śmietany. Do każdej foremki włożyć po brokułach i makaronie. Zalać serem, jajkami i śmietaną. 3. W temperaturze 180°C gotuj przez 25 minut. Trzymaj się ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *