Przepis na MARCHEWKOWE BABECZKI i MUFFINKI na Walentynki

Są wspaniałe i bosko prezentują się. Wychodzą pyszne, puszyste i aromatyczne, idealne na nadchodzące święto zakochanych WALENTYNKI 😉 Warto je przygotować dla ukochanej osoby bo są przepyszne i na pewno posmakują jej lub jemu.

muffinki na walentynki – składniki:

  • 4 duże jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ok. 1 szklanki oleju – ja dałam 1/2 szklanki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • papierowe papilotki 12 szt.
  • dekoracja:
  • kolorowe pisaki
  • kolorowe posypki
  • ( Można dodać pół szklanki posiekanych orzechów włoskich)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biały lukier
  • ok. 1 szklanki cukru kryształu
  • 2 szklanki mąki
  • 2 pełne szklanki startej marchewki – ja użyłam 3 duże sztuki
  • papierowe foremki „tulipan” 6 szt.
  • papierowa mała okrągła foremka średnica 15 cm.

muffinki na walentynki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

ja w 180 stopniach. Użyj małej tarki, aby zetrzeć marchewki. Połącz cukier i wszystkie jajka w misce, aby zrobić kogel-mogel. Używając dużej prędkości, dodaj mąkę i olej. Następnie dokładnie wymieszaj cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Następnie dokładnie wmieszaj startą marchewkę. Umieść uderzacz na 3/4 poziomu foremek i umieść je w puszce do bułek. Zakładając, że potrzebujesz, możesz dodać posiekane orzechy włoskie i dobrze wymieszać. Dodatkowo uformuj dodatkową mieszankę w mały okrągły kształt. Szaszłyk powinien piec się przez trzydzieści minut lub do wyschnięcia. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia, a następnie udekorować według uznania.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *