Przepis na Mięciutkie babeczki z truskawkami

Zapraszam na smaczne babeczki biszkoptowe. Babeczki są szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Polecam. To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. To pomysł na proste i smaczne babeczki. Muffiny waniliowe to wspaniały pomysł na smaczne babeczki pieczone w piekarniku. Łatwe babeczki można podać z kremem na bazie śmietany i serka mascarpone. Przepis na babeczki waniliowe jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące składniki spożywcze: mąka pszenna, cukier, jajka, masło, budyń waniliowy, cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia, śmietana kremówka, serek mascarpone.
Jak zrobić muffiny waniliowe? W misce umieść ciepłe masło i upij do powstania białej puszystej masy. Dodaj cukier i zmiksuj. Cały czas miksując, dodawaj po jednym jajku. Przesiej mąkę pszenną, proszek do pieczenia i budyń waniliowy. Wymieszaj do połączenia składników. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Babeczki wystudź. Do miski wlej śmietanę, dodaj serek mascarpone i dodaj cukier z wanilią. Ubij na sztywną pianę i przełóż krem do rękawa cukierniczego. Udekoruj babeczki.
Mascarpone to ser pochodzący z Włoch. Ma on bardzo kremową konsystencję i jest dość neutralny w smaku. Świetnie nadaje się jako baza do deserów i kremów do ciast. Można z nim przygotowywać także dania w wersji wytrawnej. Świetnie zagęszcza sosy i zupy oraz nadaje im śmietankowego smaku. Mascarpone jest bardzo kaloryczny, gdyż prawie połowa tego produktu to tłuszcz. Tłuszcz zawarty w serku jest tłuszczem mlecznym, który występuje w formie zemulgowanej. Taki rodzaj tłuszczu wchłania się bezpośrednio bez potrzeby wcześniejszego trawienia.
Podsumowując pyszne babeczki świetnie sprawdzą się na deser dla całej rodziny. Można podać je także podczas przyjęcia urodzinowego dla dzieci. Smaczne babeczki są dobre do spożycia od razu po przygotowaniu. Można je przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. Szybkie do przygotowania babeczki mogą posłużyć taki jako zastępstwo tortu podczas małych przyjęć. Prosty przepis na muffiny można przygotować z pomocą dzieci. Zapraszam na smaczne babeczki biszkoptowe. Mięciutkie babeczki marchewkowe. Bardzo łatwy przepis a składniki do ich przygotowania zazwyczaj każdy ma w domu. Idealne gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego bo robi się je migiem. Delikatne, mięciutkie babeczki dzięki białej fasoli bez bez glutenu i cukru białego.
Są przepyszne, wilgotne i takie… mocno truskawkowe! Jeśli użyjecie masła – będą miały wspaniały, maślany smak oraz aromat, ale z margaryną też są obłędnie smaczne.

Składniki na mięciutkie babeczki:

  • cukier puder do posypania
  • 75g cukru
  • 1 jajko (duże)
  • 50 ml mleka
  • 75g masła/margaryny
  • (około 6-7 sztuk)
  • 100g truskawek
  • 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100g mąki pszennej
  • Dodatkowo:
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ponadto:
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

mięciutkie babeczki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Umyte i osuszone truskawki przed pokrojeniem w kostkę oprószyć mąką ziemniaczaną. Zmiękcz margarynę lub rozprowadź ją na małej patelni i pozwól jej lekko ostygnąć. W głównej misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pop; W drugiej mieszamy mleko z jajkiem. Po połączeniu mokrych i suchych składników dodać roztopione masło lub margarynę. Na końcu wymieszać z truskawkami. Używając formy na muffinki wyłożonej papierowymi kubeczkami, napełnij je do 3/4 wysokości. Aby uzyskać efekt „suchego sztyftu”, piecz w temperaturze 180 stopni przez 18 do 20 minut. Babeczki są całkowicie i równomiernie smażone, pomimo tego, że mój piekarnik gazowy po prostu rozgrzewa się od spodu.) Zdejmij babeczki z blachy do pieczenia, gdy ostygną i oprósz je cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *