Przepis na Mini babeczki cytrynowe z makiem

Składniki na mini babeczki cytrynowe:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • skórka z dwóch cytryn
  • sok z jednej sytryny
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki maku

mini babeczki cytrynowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Suche składniki — mąka, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i mak — są łączone w jednej misce, aby zrobić ciastka cytrynowe z mniejszymi niż oczekiwano makami. Za pomocą małej tarki dokładnie oczyść cytrynę i zetrzyj skórkę. Wymieszaj jajka, olej, sok z cytryny i poncz cytrynowy w innej misce. Zaczynając od przodu, połącz skrawki w dwóch naczyniach, aż odtwarzacz będzie gładki. Jeśli mak sprawi, że ciasto będzie zbyt gęste, można dodać trochę mleka lub maślanki. Opróżnianie odtwarzacza w dowolny kształt biszkoptu zakończę moimi małymi kwadratowymi foremkami silikonowymi. Muffiny polewamy czekoladą lub lukrem po ostygnięciu i pieczeniu przez 15-20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *