Przepis na Mini pączki pełnoziarniste orkiszowe

pączki pełnoziarniste – lista składników:

  • · 1 szklanka ciepłego mleka
  • rzepakowy
  • · 500 g mąki
  • · 1,5 łyżki spirytusu
  • · 1/3 szklanki cukru waniliowego
  • · 4 żółtka
  • · skórka z 1 pomarańczy
  • · szczypta soli
  • · 50 g drożdży
  • Składniki na ok. 30 mini pączków
  • · 85 g roztopionego masła
  • · sok z 1 pomarańczy
  • · olej

pączki pełnoziarniste Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Mniejsze niż typowe pełnoziarniste pączki orkiszowe, powstają poprzez zalanie rozgniecionych drożdży ciepłym mlekiem i posłodzenie jedną łyżką stołową. Używając trzepaczki, całkowicie skoordynuj dwie łyżki mąki. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie mąkę z nadmiaru wymieszać z solą, cukrem i ponczem z suchej okrawki. Dodaj ciepłe masło, żółtka, sok pomarańczowy, zakwas i więcej. Masuj, aż gracz oderwie się od rąk i miski. Po przykryciu materiałem przejdź do wynurzania w ciepłym miejscu. Uformuj małe pączki o wielkości orzecha włoskiego, gdy kombinacja podwoi swój rozmiar. Przykryj ściereczką i pozostaw na około 20 minut. Rozgrzać olej w garnku i obsmażyć pączki w grupach (maksymalnie) na średnim ogniu. osiem sztuk, aby olej nie wystygł). Przykryte pokrywką podgrzewać przez około 4 minuty z jednej strony. Odwróć pączki i przygotuj je przez dodatkowe cztery minuty bez wierzchu. Rozprowadziliśmy to na ręczniku. Wykończ każdą możliwą ilość lukrem dostarczonym z wykorzystaniem cukru pudru i soku z cytryny. Można zastosować posypkę z pomarańczowym paskiem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *