Przepis na MINI PĄCZKI W 30 MINUT

Najlepszy pomysł na słodkości które na pewno urzekną gości. Kilka prostych składników które najczęściej posiadamy w domu i 30 minut gdzie 15 minut ciasto stygnie !!! Pyszne lekkie pączki wiedeńskie, hiszpańskie.

pączki w 30 minut – składniki:

  • szczypta soli
  • 200 g mąki przennej
  • 4 jajka
  • 75 g masła
  • cukier puder bądź lukier do dekoracji
  • olej
  • 250 ml wody

pączki w 30 minut Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1. Zagotuj wodę w garnku. Wrzącą wodę należy doprawić solą i masłem. Zmniejsz intensywność do podstawy i ciągle dodawaj mąkę, ciągle mieszając, aż zmięknie. Kiedy ciasto zacznie się równomiernie oddzielać od garnka, wyłącz gaz. Dodaj każde jajko po jednym na raz, mieszając, ufając, że ciasto ostygnie. Produkt będzie gęsty i lepki. 2. Ciasto należy włożyć do rękawa lub rękawa szprycowego. Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty wielkości mniejszych niż zakładano wiedeńskich pączków i uformuj z ciasta koła. Pączki są zawijane w papier i maczane w gorącym oleju, aż papier odpadnie. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Cukier puder czyni je mniej słodkimi, a lukier czyni je lepszymi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *