Przepis na Muffinki bananowe z czekoladą

Szybkie babeczki bananowe z czekoladą

Składniki na muffinki bananowe:

  • 2 łyżki mąki
  • Proszek do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • Cukier wanilinowy
  • 50 gramów masła
  • Gorzka czekolada do posypania
  • 1 banan

muffinki bananowe Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1 Rozgnieć banana w misce i wymieszaj z ubitym jajkiem i roztopionym masłem. Natychmiast wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pod koniec posypać gorącym kakao. 2 Dodaj około pół szklanki do foremek na babeczki. Przygotuj na 12 do 15 minut. z konwekcją w temperaturze 180 stopni


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *