Przepis na Muffinki czekoladowe bez mąki

muffinki czekoladowe bez mąki – lista składników:

  • 3 banany
  • 1/4 szklanki gorzkiego kakao
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 niepełna szklanka (200 ml) masła orzechowego (bez soli i cukru)
  • 100 g dropsów czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • 1/4 szklanki miodu

muffinki czekoladowe bez mąki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Dodaj trochę soku z cytryny do obranych i pokrojonych bananów w misce i wymieszaj. Temperatura piekarnika powinna wynosić 180 stopni Celsjusza. Po dodaniu jajek, miodu i masła orzechowego wszystko rozgnieść widelcem. Wymieszaj pop do pieczenia i kakao w mieszance za pomocą trzepaczki. Odtwarzacz należy umieścić w papierowych kubeczkach w puszce po herbatnikach, posypać kroplami czekolady i podgrzać. Pieczemy około godziny w piekarniku. 20 do 18 minut. Porady Syrop klonowy można zastąpić miodem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *