Przepis na Muffinki czekoladowe z kremem i jeżynami

Składniki na muffinki czekoladowe z kremem:

  • 300 ml śmietany
  • 4 łyżki ciemnego kakao
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 czubate łyżki serka mascarpone
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru +1/2 szklanki
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 2 szklanki mąki
  • pszennej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Domowa konfitura jeżynowo-borówkowa

muffinki czekoladowe z kremem Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z kremem czekoladowo-jeżynowym Ciasto czekoladowe: W rondelku wymieszać kakao, szklankę cukru, olej i wodę. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aż cukier się rozpuści. Ochłonąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *