Przepis na Muffinki kawowe z orzechami laskowymi

muffinki kawowe – składniki:

  • 150 g masła
  • 4 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • pszennej
  • laskowych
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 375 ml mleka
  • 120 g cukru
  • cukier wanilinowy
  • ¾ szklanki orzechów
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki
  • szczypta soli

muffinki kawowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z kawy i posypane orzechami laskowymi. W małym garnuszku schłodzić rozpuszczoną pastę. Schłodzić mleko, dodając espresso instant. W misce połącz przesączoną mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, kakao i cukrem. Wlej mleko, espresso, jajka i rozsmaruj, aby składniki się połączyły. Wymieszaj posiekane orzechy. Włóż ciasto do foremek lub wkładek, a następnie posyp całe orzechy na wierzchu. Podgrzewać około 15-20 minut. 210 stopni Fahrenheita.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *