Przepis na Muffinki migdałowe z borówkami

Składniki na muffinki migdałowe:

  • pszennej
  • szczypta soli
  • 8 łyżek słodzonego mleka
  • 200 g mąki
  • ziemniaczanej
  • 70 g borówek leśnych (jagód
  • 300 g drobnego cukru trzcinowego
  • 45 g mąki
  • 40 g mleka
  • 375 g masła lub margaryny
  • 370 g borówek leśnych (jagody
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dekoracja:
  • Ciasto:
  • 7 jajek

muffinki migdałowe Jak przygotować

Zobacz również: delikatny sos czosnkowy

Herbatniki migdałowe z jagodami Posortuj i wysusz jagody. Cukier trzcinowy, masło i szczyptę soli utrzeć razem. Następnie dodać skonsolidowane mleko i jedno żółtko. Wlej suche mocowania, gdy wszystko wokół zostanie skonsolidowane. Zasadniczo dołącz mocowania. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połącz 1/4 ubitych białek z ciastem. Następnie borówki powinny być całkowicie zmiksowane. Nadmiar pianki dodać pod koniec. Upewnij się, że jagody nie pękają, ostrożnie konsolidując wszystko. Ciasto należy umieścić w pucharkach. Posyp kilka jagód na wierzchu jako dekoracja. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Schłodź te, które zrobiłeś. Ta partia zawierała 36 muffinek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *