Przepis na Muffinki śliwkowe

muffinki śliwkowe – lista składników:

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 0,5 szklanki oleju
  • 300 gramów kefiru
  • 120 gramów cukru
  • pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 6 śliwek
  • 2 jajka
  • kilka łyżeczek cukru brązowego

muffinki śliwkowe Jak przygotować

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki ze śliwkami Rozłożyć do dwóch miseczek. Połącz suche i mokre ścinki w jednej misce. Jest to najważniejsza zasada, której należy przestrzegać przy planowaniu ciastek. Dokładnie wtedy, gdy rzeczy w dwóch naczyniach zostaną wymieszane, dodaj mokre dekoracje do suchych. Drewnianą łyżką połącz mocowania. Nie używamy blendera. Po tym czasie zmiksuj również pokrojone śliwki. Przed pieczeniem tortownicę wyłożyć papilotkami. Nałóż łyżkę hittera do każdej filiżanki i posyp łyżeczką hojnego stonowanego cukru na wierzchu. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *