Przepis na Muffinki truskawkowe z bitą śmietaną

muffinki truskawkowe – lista składników:

  • Bita śmietana
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Truskawki
  • 1 szklanka mleka
  • Na 12 sztuk:
  • 1 jajko
  • Składniki suche:
  • 2/3 szklanki cukru
  • 100 g masła
  • Składniki mokre:

muffinki truskawkowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Bułki truskawkowe z bitą śmietaną Bułki: Rozpuścić smarowidło na patelni z małą intensywnością. W misce połącz masło, mleko i jajko. Następnie przelej suche dekoracje do mokrych i dokładnie zmiksuj. Do foremek do bułek włożyć kawałek truskawki lub ćwiartkę (w zależności od wielkości zabrudzeń) i drugą łyżkę gracza po uprzednim ułożeniu łyżek biszkoptu. 2. Przez 20 minut podgrzewaj bułki w temperaturze 200 stopni. Następnie postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby przygotować bitą śmietanę. Gdy herbatniki ostygną, udekoruj je truskawkami i bitą śmietaną, aby ożywić.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *