Przepis na Muffinki waniliowo czekoladowe

muffinki waniliowo czekoladowe – składniki:

  • 1,5 szkl mąka
  • 3 łyżki oliwa,
  • 10 dag cukier,
  • 30 g masło
  • 1 łyżeczka aromat waniliowy,
  • 2 szt jajka
  • 1 szkl mleko
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki Sól
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • pszenna

muffinki waniliowo czekoladowe Jak zrobić:

Zobacz także: naleśniki na słodko z serem

Ciastka z czekoladą waniliową: Aby przygotować suche składniki, połącz mąkę, cukier puder i sól w misce. Po powstałej burzy: suche składniki, oliwa z oliwek, mleko, jajka, roztopione i schłodzone masło oraz zapach wanilii łączą się w płynie. Mieszankę podzielić na dwie części. Do pierwszego wmieszaj kakao. W foremkach na babeczki układać naprzemiennie białe i ciemne ciasto. Umieść babeczki w strukturze rolki. Przy 180 stopniach zaplanuj około 25 minut. Po ostygnięciu ciasta można je dowolnie ozdobić i dodać lukier.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *