Przepis na Muffinki wielkanocne

muffinki wielkanocne – składniki:

  • dodatkowo:
  • papierowe papilotki na muffinki
  • 10 dag mleka
  • 25 dag mąki
  • słonecznikowego
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • pszennej
  • cukrowa zielona posypka
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • jajeczka kolorowe czekoladowe do dekoracji
  • 5 dag oleju
  • 1 op. żółtej polewy o smaku cytrynowym
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 15 dag jogurtu
  • 13 dag cukru pudru

muffinki wielkanocne Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Przygotowanie ciasta na wielkanocne babeczki: W misce połącz mleko, zwykły jogurt i olej. Dodać jajko i dokładnie ubić trzepaczką. Wymieszaj mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy do pieczenia w innej misce. Zmiel zing cytrynowy i sok do suchych mocowań przed dodaniem mokrych mocowań. Łyżką łączymy wszystko do połączenia się mocowań.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *