Przepis na Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym

muffinki z budyniem – składniki:

  • 350g jeżyn
  • 150g jeżyn
  • pszennej
  • BUDYŃ:
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka mąki
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • ziemniaczanej
  • MUFFINKI:
  • KREM JEŻYNOWY:
  • 1/4 szklanka oleju
  • 1 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • pszennej
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • ziemniaczanej
  • 1 żółtko

muffinki z budyniem Przygotowanie:

Zobacz również: maślane ciasteczka

Bułki z kremem budyniowym i jeżynowym. Rozgrzej elektrycznie garnek z jeżynami. Użyj sitka, aby przepuścić mieszaninę. Istnieje możliwość ciągłego polowania na jeżyny, w tym na krem i budyń. Będzie około 1/3 szklanki musu i 1/3 szklanki śmietany na ucztę. Do połączenia mąki z żółtkiem należy użyć jednej czwartej szklanki mleka. Cukier i pozostałe mleko należy zagotować. Ugotować budyń dodając mieszankę mączną. Ochłodź to. MUFFINKI: Po ubiciu jajek z cukrem dodać olej i jogurt. Połączyć i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Rozłóż równomiernie między foremki na muffinki. Napełnij naczynie budyniem i łyżką mieszanki. W temperaturze 180°C przygotowywać przez 25 do 30 minut. Zachowaj spokój. KREM: Rozpuść starte jeżyny w cienkim strumieniu wody przed dodaniem ich do żelatyny. Dodaj cukier. Krem infekcyjny połączyć ze schłodzonym, gęstym musem jeżynowym. Kiedy zacznie stężeć, połóż go na bułkach, używając ogrzanego dobrego worka. Dodaj więcej jeżyn, miażdżąc je na wierzchu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *