Przepis na Muffinki z jabłkami i czekoladą

Słodkie jabłko i rozpływająca się czekolada – te muffinki znikną zanim zdążą ostygnąć 😉

Składniki na muffinki z jabłkami i czekoladą:

  • 1/2 szklanki oleju
  • 2-3 jabłka
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mleka
  • Łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki cukry waniliowego
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 jajka

muffinki z jabłkami i czekoladą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Suszone dodatki wymieszać samodzielnie (tj.: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy oraz mokre składniki (mleko, olej i jajka). Łączymy razem, dodajemy pokrojone jabłka i rozgniecioną czekoladę. Szybko blendujemy trzepaczką widelec Podgrzewać przez około 15 do 20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza przed włożeniem do foremek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *