Przepis na Muffinki z kakao

muffinki z kakao – lista składników:

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1,5-2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • cukier waniliowy

muffinki z kakao Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Przed dodaniem „mokrych” mocowań należy zrobić ciastka kakaowe, najpierw dokładnie mieszając „suche” mocowania łyżką. Ciasto może zawierać czekoladę lub orzechy oprócz wybranych owoców. Teraz są ciemne, bo do ciasta dodałam kakao. Piecz masę do dwóch trzecich objętości foremek. nbsp; w 180-stopniowym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek naczynia ujawni prawdę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *