Przepis na Muffinki z maki orkiszowej

Składniki na muffinki z maki orkiszowej:

  • 300 ml. maslanki lub kefiru
  • 1 maly proszek do pieczenia
  • 30 tabletek slodziku
  • 300 gram maki orkiszowej (lub zwyklej maki pszennej)
  • Kilka kropli aromatu maslanego
  • 70 gram rodzynek
  • 3 jajka

muffinki z maki orkiszowej Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Czekoladowe bułki są robione z mąki, kakao, groszku, proszku do pieczenia bez końca. Umieść każde surowe mocowanie w innej misce. Zamiast używać blendera, wymieszaj łyżką suche i mokre składniki. Wlej ciasto do foremek i posyp groszkiem. W temperaturze 205 stopni gotuj przez około 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *