Przepis na Muffinki ziemniaczane

Proste szybkie w przygotowaniu ziemniaczane muffinki

muffinki ziemniaczane – składniki:

  • średnia kostka startego żółtego sera
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • sól

muffinki ziemniaczane Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Obrane ziemniaki po ugotowaniu w osolonej wodzie odsączyć, rozgnieść na gładką masę i odstawić do ostygnięcia. Delikatna margaryna, drobno zmielony ser cheddar, żółtka jaj i śmietana są dobrze wymieszane z powolną prędkością. Dodać wszystko do schłodzonych, ubitych ziemniaków i wymieszać. Po dodaniu białek, rękami wymieszaj masę. Dodaj wszystko do schłodzonych, ubitych ziemniaków. Sól, pieprz i przyprawy należy posypać całe danie. Podgrzej w temperaturze 180 stopni Celsjusza na głównym ruszcie z dolnej części pieca. Aby były mocne, lekko je przygotowuję, zaczynając od podstawy. Wyjmij je, gdy będą brązowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *