Przepis na Naleśniki biszkoptowe z wiśniami.

Składniki na naleśniki biszkoptowe:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 słoiczek konfitur wiśniowych
  • 25 dag mąki
  • 3 łyżeczki cukru
  • 5 jajek
  • cukier puder do posypania

naleśniki biszkoptowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Naleśniki z białym serem i masłem Składniki na ciasto połączyć w misce i miksować, aż masa będzie gładka i pozbawiona sęków. Następnie usmaż cienkie naleśniki. Ciepłe bułeczki studzimy. Otrzymasz około 12 sztuk, w zależności od średnicy naczynia. 2. Po przepłukaniu twarogu dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać widelcem. 3. Aby pokryć patelnię, posmaruj ją masłem. Cheddar posmaruj cheddarem schłodzone ciepłe bułeczki przed złożeniem ich do koperty i ułożeniem na pojemniku. 4. Zwinięte naleśniki posypać wiórkami cukru i margaryny. 5. Następnie podpiecz naleśniki w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż pasta i cukier się rozpuszczą. 6. Gorące, z dowolnym dżemem, podawaj. Miłej kolacji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *