Przepis na Naleśniki meksykańskie z mielonym mięsem

naleśniki meksykańskie – lista składników:

  • olej
  • chili
  • 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • Dodatki i przyprawy : cebula
  • sól
  • puszka krojonych pomidorów w zalewie
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku

naleśniki meksykańskie Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Składniki to 1 18 dag grubej mąki, 2 jajka, 1/4 l mleka i 40 dag mielonego mięsa wieprzowego. 2 Jajka ubić na sztywno z mlekiem i solą. Przeważnie miksując, solidnie dodać mąkę. Gracz powinien być szczupły i gładki. Dokładnie zmiksuj po dodaniu pod koniec łyżki oleju. 3 Posmaruj naczynie olejem. Flapjacks, które są genialne, ale kruche, podawane z gorącymi frytkami. Rozgrzej olej w żelazku i przypal pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek wyszedł poza prasę i mięso mielone, ale po prostu ledwo. 4 Dopraw pomidory solą, pieprzem i sosem z fasoli przed dodaniem zalewy. Na koniec wymieszaj z czerwoną fasolą. Dusić pod przykryciem około 30 minut. 5 Farszem nadziać gorące bułeczki. Zawiń lub zwiń w rożki. Posypane szczypiorkiem i kwaśną śmietaną, podajemy. Źródło: Panie i życie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *