Przepis na Naleśniki na mące kukurydzianej z syropem klonowym

Pierwszy raz przygotowywałam naleśniki na mące kukurydzianej. Wyszły bardzo pyszne i żółciutkie. Podałam je z ulubionym syropem klonowym. Polecam na podwieczorek.

naleśniki na mące kukurydzianej – lista składników:

  • olej do smażenia
  • pół szklanki mąki tortowej
  • 2 jajka
  • 4 płaskie łyżki cukru
  • szczypta soli
  • Ciasto:
  • syrop klonowy według uznania
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej

naleśniki na mące kukurydzianej Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: naleśniki z piersią kurczaka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *