Przepis na Naleśniki na maśle klarowanym z białym serem

Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem.

naleśniki na maśle klarowanym – składniki:

  • 100 ml śmietanki 30 %
  • Masa serowa
  • 2 jajka
  • 200 g mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżeczka cukru
  • 3 łyżki stopionego masła klarowanego
  • 200 g sera twarogowego
  • 480 ml mleka
  • Składniki na 12 sztuk
  • cukier wanilinowy

naleśniki na maśle klarowanym Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Połącz składniki odtwarzacza Flapjack w blenderze i odstaw na dziesięć minut. Dobrze, jeśli ciasto jest dość rzadkie. Przed smażeniem posmarować całą powierzchnię klarowanym masłem. Ciasto po wlaniu na rozgrzaną patelnię należy szybko rozprowadzić po całej powierzchni. Końcowy etap polega na przypaleniu jednej strony do uzyskania wspaniałego brązowego koloru, a następnie odwróceniu. Stan masy twarogowej Do miski z twarogiem dodać cukier puder i cukier waniliowy, rozgnieść widelcem i wymieszać. Wypełnij trójkąty gorących ciastek nadzieniem, a następnie zwiń je po pięćdziesiąt.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *