Przepis na Naleśniki śniadaniowe

naleśniki śniadaniowe – składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 płaskie łyżki cukru
  • 1 litr mleka
  • 4 szkl. mąki
  • 2 jajka

naleśniki śniadaniowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Ciepłe bułeczki na śniadanie Zmiksuj cukier i jajka w misce, aż staną się jasne i podwoją objętość. Mąka rozleje się po całej kuchni, jeśli natychmiast włączysz mikser :)), a następnie stopniowo dodawaj mąkę (możesz potrzebować mniej lub więcej, w zależności od rodzaju mąki), delikatnie mieszaj, aż się połączą. Ciepłe bułeczki będą kruche, prawie się nie kleią i będą wygodne po dodaniu 2 łyżek oleju do mieszanki pod koniec. To zabije potrzebę smarowania uchwytu. Po podgrzaniu patelni teflonowej łyżką wsypujemy do niej porcję biszkoptu, obracamy naczynie i zakrywamy całe dno. Gdy wierzch będzie ugotowany, przewróć go na drugą stronę, usmaż na brązowo i podawaj na talerzu. Aby uniknąć spożycia podczas jednoczesnego pieczenia w środku, ciepłe bułeczki należy opiekać na średnim poziomie intensywności. Ilość gorących bułeczek zależy w dużym stopniu od ich grubości; Przysłano mi dwadzieścia kawałków, które nie były ani za cienkie, ani za grube.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *